Bibimbap med svinekjøtt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g lettsaltet sideflesk -
1 ss soyasaus -
1 ss sesamolje -
1 ts brunt sukker -
1 ts finhakket hvitløk -
3 dl jasminris -
1 ss nøytral olje til steking -
4 stk. egg
Dressing:
-
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) -
1 ts sesamolje -
1 ts brunt sukker -
1 ss ristede sesamfrø -
1 ts eddik, 7 % -
1 ts finhakket hvitløk
Grønnsaker og topping:
-
2 stk. gulrot -
1 stk. rød paprika -
150 g aromasopp eller sjampinjong -
200 g bønnespirer -
100 g reddik -
50 g rødkål