Bibimbap med svinekjøtt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.   

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. egg

Dressing:

  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts finhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 150 g aromasopp eller sjampinjong
  • 200 g bønnespirer
  • 100 g reddik
  • 50 g rødkål

Slik gjør du