Biff med béarnaisesaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Få ting kan måle seg med en mør, saftig og smakfull biff. Her har du den ultimate klassikeren med hjemmelaget béarnaisesaus og pommes frites. Snadder! 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g entrecôte av storfe , eventuelt indre- eller ytrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • eventuelt saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 2 pk aspargesbønner (á 150 g)
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • skall av 1 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

bar

Server saftig og mør biff med béarnaisesaus, pommes frites og vårløk.

bar