Biff med béarnaisesaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Få ting kan måle seg med en mør, saftig og smakfull biff. Her har du den ultimate klassikeren med hjemmelaget béarnaisesaus og pommes frites. Snadder!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
800 g entrecôte av storfe , eventuelt indre- eller ytrefilet -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller margarin til steking
Béarnaisesaus:
-
300 g smør -
1 dl tørr hvitvin -
0,5 dl hvitvinseddik -
1 stk. finhakket sjalottløk -
0,5 ts grovmalt pepper -
3 ss vann -
2 ss hakket frisk estragon -
3 stk. eggeplomme -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
eventuelt saft av
0,25 stk. sitron -
1 ss frisk kjørvel
Pommes frites:
-
4 stk. bakepotet -
1 l frityrolje -
1 ts salt
Tilbehør:
-
2 pk aspargesbønner (á 150 g) -
2 ss nøytral olje -
saft av
0,25 stk. sitron -
skall av
1 stk. sitron -
1 stk. finhakket sjalottløk -
0,25 ts grovmalt pepper
Slik gjør du
Server saftig og mør biff med béarnaisesaus, pommes frites og vårløk.