Biffsatay med råsyltede grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En favoritt på flere asiatiske kjøkken. Vi har latt oss inspirere; vår variant av biffsatay er med norsk mørbrad og råsyltede grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mørbrad av storfe
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)

Råsyltede grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Peanøttsaus:

  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss varmt vann
  • 0,5 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss hakkede peanøtter

Slik gjør du

Server med syltede grønnsaker og dipsaus.

Varier de syltede grønnsakene med for eksempel reddik eller beter, vårløk, hvitløk og friske urter.