Biffsatay med råsyltede grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En favoritt på flere asiatiske kjøkken. Vi har latt oss inspirere; vår variant av biffsatay er med norsk mørbrad og råsyltede grønnsaker.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g mørbrad av storfe -
saften av
0,5 stk. sitron -
2 ss finhakket frisk ingefær -
3 ss soyasaus -
2 båter hvitløk -
1 ss chilipaste (sambal oelek) -
2 ts fiskesaus (asiatisk)
Råsyltede grønnsaker:
-
2 stk. gulrot -
0,5 stk. agurk -
0,5 stk. rød chili -
0,5 dl eplecidereddik -
1 dl sukker -
1,5 dl vann -
0,25 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Peanøttsaus:
-
2 ss peanøttsmør -
1 ss varmt vann -
0,5 ss soyasaus -
1 ss sitronsaft -
2 ss lettrømme -
1 ss hakkede peanøtter
Slik gjør du
Server med syltede grønnsaker og dipsaus.
Varier de syltede grønnsakene med for eksempel reddik eller beter, vårløk, hvitløk og friske urter.