Carnitas

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og  så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts meksikansk tørket oregano
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl cola
  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 stk. laurbærblad
  • 300 g smult

Slik gjør du

Server gjerne med hjemmelagede maistortillas og pico de gallo,  eller i burrito eller salat. 

bar