Cinnamon buns
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Cinnamon buns, skillingsboller eller kanelboller om du vil - er deilig hvetebakst fylt med en blanding av sukker og kanel. I tillegg har vi toppet kanelsnurrene med en syrlig kremostglasur!
Ingredienser
1 porsjoner
Deig:
-
75 g smør -
7,5 dl hvetemel -
0,5 dl sukker -
1 ts bakepulver -
0,5 ts salt -
1 stk. egg -
1 ts malt kardemomme -
1 ts malt kanel -
2 dl melk -
0,5 pk gjær for søte deiger, eventuelt fersk gjær -
1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)
Kanelfyll:
-
100 g romtemperert smør -
4 ss brunt sukker -
1 ts maisenna -
2 ts malt kanel -
0,25 ts salt
Kremostglasur:
-
200 g kremost naturell -
50 g romtemperert smør -
100 g melis -
1 ts vaniljesukker -
saft av ca.
0,25 stk. sitron
Slik gjør du
Er du glad i å bake gjærbakst? Da vil du sikkert også like solskinnsbollene eller kanelknutene våre også.