Cinnamon buns

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cinnamon buns, skillingsboller eller kanelboller om du vil - er deilig hvetebakst fylt med en blanding av sukker og kanel. I tillegg har vi toppet kanelsnurrene med en syrlig kremostglasur! 

Ingredienser

1  porsjoner

Deig:

  • 75 g smør
  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger, eventuelt fersk gjær
  • 1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ts maisenna
  • 2 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt

Kremostglasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av ca. 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

Er du glad i å bake gjærbakst? Da vil du sikkert også like solskinnsbollene eller kanelknutene våre også.

bar