Crostini med erter og svin
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Smaksrike munnfuller som passer som appetittvekkere eller som en av flere tapasretter. Små, sprø crostini, toppet med knallgrønn, frisk ertepuré og mørt, deilig kjøtt fra salt svineknoke.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g kokt svineknoke -
300 g frosne erter -
1 dl frisk mynte -
0,5 stk. rød chili -
1 ts olivenolje -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper -
saften av
0,5 stk. sitron -
2 ts olivenolje -
1 stk. baguette delt i skiver -
3 ss olivenolje til steking
Slik gjør du
Legg en skje ertemos og strimler av kjøtt på hver skive.
Denne lille retten kan varieres på mange måter. Kjøtt fra svineknoke er mørt og deilig, og det salte kjøttet passer godt til den søte ertemosen, men den kan like gjerne toppes med litt god skinke, rester av lammestek, varmrøkt laks eller litt svinefilet i tynne skiver. Eller gjør den vegetarisk og server den med bare erter, toppet med litt ristede pinjekjerner.