Djevelske nyrer

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammenyrer er en delikatesse som fortjener å bli brukt mer. Djevelske nyrer, eller devilled kidneys er en klassisk britisk rett med historie tilbake til victoriatiden, der den gjene ble servert til frokost. Det er den skarpe sausen som gjør denne retten så djevelsk god.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammenyre
  • 2 skiver landbrød
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Djevelsk saus:

  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 ts sennep
  • 1 klype kajennepepper

Slik gjør du

Lammenyrer kan man få i lammesesongen om høsten, spør hos din lokale slakter eller i ferskvaredisken. Legg nyrene i kaldt vann i kjøleskapet over natten, eller i melk noen timer for å trekke ut blod og urenheter. Nyrene krymper en del under tilberedning, så det holder å dele dem i to på langs.