Gnocchi med posjert egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Oppskrift på gnocchi med spinat og chili, toppet med et posjert egg.
Ingredienser
porsjoner
Posjerte egg:
-
4 stk. kalde, ferske egg -
1 ts salt -
1 ts eddik, 7 % -
1 l vann
-
500 g gnocchi -
1 ss smør -
0,5 stk. rød chili -
2 ss finhakket frisk basilikum -
2 ss kapers -
100 g frisk spinat -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet.
- La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
- Stek gnocchi i en stekepanne på middels varme sammen med smør til de har fått en fin farge på begge sider.
- Finkutt chili og basilikum og ha det sammen med gnocchi. Ta stekepannen av varmen så ikke det brenner seg. Tilsett kapers og spinat.
- Ha gnocchi på tallerken og legg på posjerte egg, avslutt med litt nykvernet pepper.
Pynt gjerne med urter som gressløk, timian eller bladpersille.