Gnocchi med posjert egg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på gnocchi med spinat og chili, toppet med et posjert egg.

Ingredienser

porsjoner

Posjerte egg:

  • 4 stk. kalde, ferske egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 500 g gnocchi
  • 1 ss smør
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss kapers
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet.
  2. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
  3. Stek gnocchi i en stekepanne på middels varme sammen med smør til de har fått en fin farge på begge sider.
  4. Finkutt chili og basilikum og ha det sammen med gnocchi. Ta stekepannen av varmen så ikke det brenner seg. Tilsett kapers og spinat.
  5. Ha gnocchi på tallerken og legg på posjerte egg, avslutt med litt nykvernet pepper.

Pynt gjerne med urter som gressløk, timian eller bladpersille.