Gourmetpølse med trippel topping
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Norske pølser fortjener bare det beste. Ananassalsa, agurkmajo og avocadokrem – ja takk! Disse tre toppingene gir et gourmetløft på pølseserveringen.
Ingredienser
-
4 stk. pølse -
4 stk. pølsebrød
Ananassalsa:
-
40 g frisk ananas i terninger -
1 ts finhakket rød chili -
2 ss crème fraîche orginal, 35 % -
skall og saft av
0,25 stk. lime -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss finhakket frisk koriander
Agurkmajo:
-
2 ss majones -
2 ss agurkmix
Avokadokrem:
-
0,5 stk. avokado -
0,5 dl crème fraîche orginal, 35 % -
0,25 stk. rødløk -
1 båt revet hvitløk -
saft av
0,5 stk. lime -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Fyr opp grillen, slik at den er varm og klar til å grille pølser.
2. Lag ananassalsa. Bland sammen ananasterninger og hakket chili.
3. Ha créme fraîche i en annen bolle, og bland inn revet limeskall, limesaft og salt og pepper. Ha ananas- og chiliblandingen i créme fraîchen og rør godt. Tilsett finhakket frisk koriander.
4. Bland majones og agurkrelish sammen til agurkmajo i en annen bolle.
5. Den siste toppingen er en avokadokrem. Del avokado i biter og ha den i en bolle. Mos godt med en gaffel, og tilsett créme fraîche og finhakket rødløk. Bland godt.
6. Riv hvitløk fint med et lite rivjern, eller bruk en hvitløkspresse. Ha hvitløken i blandingen sammen med limesaft, salt og pepper.
7. Lag små, skrå snitt på hver side av pølsene med en liten spiss kniv. Dette for at pølseskinnet ikke skal sprekke. Grill pølsene på direkte varme til de er gjennomvarme og har fått en gyllen farge, 2-3 minutter. Varm pølsebrød raskt på grillen.
8. Ha pølsene i pølsebrød og fordel litt ananassalsa, agurkmajo og avokadokrem på hver pølse.