Gresk brødpudding

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brenner du inne med mye brødrester? Brødpudding er en genial måte å få brukt opp restene på. I denne puddingen som du kan servere til middag, har vi fylt på med bacon, spinat, fetaost og kalamataoliven - uimotståelig kosemat. 

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 150 g frisk spinat
  • 250 g fint eller halvgrovt surdeigsbrød
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 6 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 100 g revet hvitost
  • 1 dl kalamataoliven

Slik gjør du

  1. Skjær bacon i biter og stek det i olje til det er sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir. Ta vare på litt av baconfettet og tørk ut av stekepannen med litt tørkepapir.
  2. Finhakk løken og fres den i baconfettet til den er myk og blank. Tilsett spinat og hvitløk og fres videre til spinaten faller sammen. Krydre med revet muskat, salt og pepper. Sett til side.
  3. Skjær brødet i terninger. Visp sammen egg, melk, yoghurt og hakket rosmarin.
  4. Smør en ildfast form med litt smør og legg brødterninger, spinat, bacon, noen oliven og fetaost lagvis i formen. Hell over eggeblandingen. Dryss revet ost og resten av olivene på toppen.
  5. La formen stå minst 30 minutter på kjøkkenbenken for at eggemassen skal trekke godt inn i brødet.
  6. Stek formen midt i ovnen på 200 °C i 45-50 minutter, til eggemassen har satt seg og overflaten er sprø og gyllen.
  7. La brødpuddingen stå i 5-10 minutter før servering.

Server gjerne brødpuddingen med en enkel grønn salat og mer oliven.

Om du vil ha en vegetarisk brødpudding kan du droppe baconet.