Gresk brødpudding
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brenner du inne med mye brødrester? Brødpudding er en genial måte å få brukt opp restene på. I denne puddingen som du kan servere til middag, har vi fylt på med bacon, spinat, fetaost og kalamataoliven - uimotståelig kosemat.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g bacon -
1 ss olivenolje -
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
150 g frisk spinat -
250 g fint eller halvgrovt surdeigsbrød -
0,25 ts revet muskatnøtt -
6 stk. egg -
3 dl melk -
2 dl gresk yoghurt -
100 g fetaost -
100 g revet hvitost -
1 dl kalamataoliven
Slik gjør du
- Skjær bacon i biter og stek det i olje til det er sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir. Ta vare på litt av baconfettet og tørk ut av stekepannen med litt tørkepapir.
- Finhakk løken og fres den i baconfettet til den er myk og blank. Tilsett spinat og hvitløk og fres videre til spinaten faller sammen. Krydre med revet muskat, salt og pepper. Sett til side.
- Skjær brødet i terninger. Visp sammen egg, melk, yoghurt og hakket rosmarin.
- Smør en ildfast form med litt smør og legg brødterninger, spinat, bacon, noen oliven og fetaost lagvis i formen. Hell over eggeblandingen. Dryss revet ost og resten av olivene på toppen.
- La formen stå minst 30 minutter på kjøkkenbenken for at eggemassen skal trekke godt inn i brødet.
- Stek formen midt i ovnen på 200 °C i 45-50 minutter, til eggemassen har satt seg og overflaten er sprø og gyllen.
- La brødpuddingen stå i 5-10 minutter før servering.
Server gjerne brødpuddingen med en enkel grønn salat og mer oliven.
Om du vil ha en vegetarisk brødpudding kan du droppe baconet.