Grillet hjertesalat med fetaostdressing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjertesalat kan brukes til mye mer enn i salatbollen. Prøv å grille salaten raskt på direkte varme et par minutter og opplev hvordan både smak og konsistens utvikler seg! Topp med en fetaostdressing og ristede pinjekjerner og server til grillmaten.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gresk yoghurt
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Ha fetaost, yoghurt, sitronsaft, olivenolje og hvitløk i en hurtigmikser og kjør det til en glatt krem. Tilsett lit vann til du har en passe flytende konsistens. Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket dill.
  2. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. Legg dem over på et fat, hell over dressingen og dryss pinjekjerner på toppen. Server med en gang.

Dressingen kan lages i god tid og oppbevares i kjøleskapet i minst en uke. Tilsett litt vann om dressingen tykner.