Grillet scampi med peanøttdip
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag forretten på grillen i sommer - grillet scampi med peanøttdip kan forberedes i god tid før servering, og er raskt og enkelt å tilberede når gjestene sitter til bords. Scampiene er også supre som en av flere tapasretter. Husk å velge ASC-sertifiserte scampi!
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. scampi -
1 stk. gulrot -
2 stk. vårløk
Til servering
-
0,5 potte frisk koriander -
3 ss hakkede peanøtter
Peanøttsaus
-
ca
150 g peanøttsmør (gjerne grovt) -
1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller mer etter smak -
2 ss soyasaus -
1 ts revet frisk ingefær -
1 ts hvitløk -
1 ss riseddik -
2 ss honning -
3 ss maisolje -
saft av
1 stk. lime
Slik gjør du
- Tin og rens scampi, men la halefinnen sitte på. Træ to og to på små grillspyd. Dette kan gjøres i god til før tilberedning. Sett scampiene kaldt til de skal grilles.
- Finkutt gulrot og vårløk i tynne strimler. Sett til side.
- Bland sammen peanøttsaus, sriracha, soyasaus, ingefær, hvitløk, riseddik, honning, olje og limesaft. Smak til med mer sriracha om du vil ha sausen sterkere. Rør inn litt vann om du synes sausen er for tykk.
- Fordel saus og grønnsaker i glass eller små asjetter (dette kan også gjøres i god tid). Grill scampi ca 2 minutter på hver side og krydre med litt salt og pepper.
- Anrett scampispydene pynt med frisk koriander og dryss over litt hakkede peanøtter.