Grillspyd med kje
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Liten, men god kan man vel si om ytrefileten på et kje. Lager du grillspyd, kan det bli en smakebit på mange, eller en artig koserett til deg og kjæresten.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g benfritt kjekjøtt -
12 stk. stjerneløk (delikatesseløk) -
2 stk. rød paprika -
2 ss løk -
2 båter hvitløk -
1 ts tørket oregano -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Legg åtte grillspyd av tre i vann i ca. ½ time.
- Skjær kjøtt i terninger, rens løk og kutt paprika i biter omtrent så store som kjøttbitene.
- Træ kjøtt, løk og paprika på spydene. Ikke trykk det for tett sammen, da blir det vanskelig å steke kjøttet ordentlig. Bland olje, hvitløk, oregano, salt og pepper og pensle spydene godt med oljen.
- Brun spydene godt på alle sider på grill eller i grillpanne. Etterstek på 125 °C i 15-20 minutter i stekeovn, eller på indirekte varme på grillen.
Du kan godt variere grillspydet med andre grønnsaker eller sopp, eller hva med biter av eple? Du kan også kombinere med andre kjøttslag. Kjekjøtt er magert, så noen biter med for eksempel lettsaltet sideflesk vil gi både smak og fett til grillspydene.