Grove, fylte pannekaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Bruk sammalt hvetemel i pannekakerøren, da blir de grovere og mer mettende. Vi har fylt de grove pannekakene med kyllingkjøttdeig og grønnsaker - og gratinert dem med ost. Perfekt som hverdagsmiddag eller til kveldskos!
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 dl fin sammalt hvete -
1,5 dl hvetemel -
1 ts salt -
5 dl melk -
4 stk. egg
Fyll:
-
300 g kyllingkjøttdeig -
1 stk. løk -
1 båt hvitløk -
2 stk. gulrot -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 ss tomatpuré -
200 g hermetiserte hakkede tomater -
2 ss finhakket frisk basilikum -
2 dl revet hvitost til gratinering
Slik gjør du
- Bland sammen mel og salt i en bolle. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle ca. 15 minutter.
Hvis du ikke har grovt mel kan du lage pannekakerøre av fint mel og fylle pannekakene som forklart i denne oppskriften. Har du dårlig tid, kan du fint også bruke ferdigstekte pannekaker.
- Finhakk løk og hvitløk, skjær gulrot og stilkselleri i små terninger.
- Stek kyllingkjøttdeig i en varm panne med olje. Ha i grønnsakene, og fres videre i 2-3 minutter. Tilsett tomatpuré og hermetisk tomat, la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og finhakket basilikum.
- Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over.
- Gratiner pannekakene i stekeovnen på 225 °C i 5-10 minutter.
Server gjerne pannekakene med en frisk salat.