Gryte med kje og bønner
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjekjøtt er en delikatesse det dessverre kan være vanskelig å få tak i. Men er du heldig og kommer over kje i butikken, så slå til, og lag denne nydelige, greskinspirerte gryten med tomat og store, hvite bønner.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g tørre limabønner (butter beans) -
1,5 kg grytekjøtt av kje med ben -
4 ss nøytral olje -
10 stk. sjalottløk -
2 båter hakket hvitløk -
2 stk. laurbærblad -
2 stk. gulrot -
1 boks hermetiske tomater -
1 ts tørket timian -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Bløtlegg bønnene over natten i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtleggingsvannet, ha bønnene i en kjele og hell på kaldt vann. Kok bønnene i ca. 1 time, til de er helt møre. Hell av kokevannet.
- Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet i omganger. Legg det over i en vid gryte etter hvert.
- Skrell løken og brun den raskt. Ha den over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett hvitløk, urter, gulrot i biter og hakkede tomater. Krydre med salt og pepper.
- Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten trekke rett under kokepunktet i 2-2 ½ time, til kjøttet er helt mørt.
- Smak til med salt og pepper.
Server kjegryten med ris, couscous eller kokte poteter.
Du kan også bruke hermetiske bønner i gryten. Beregn da 2 bokser til 4 porsjoner.