Halloumi fries
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har du en rett du kan spise deg stappmett på. Disse halloumi friesene er helt magiske! Panert med brødsmuler og servert med aïoli og en søt chutney. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
200 g halloumiost -
300 g hvetemel -
6 stk. egg -
5 dl panko brødkrum -
1 l frityrolje
-
1 glass eplechutney -
1 glass aïoli
Slik gjør du
- Del halloumiost i staver.
- Ha hvetemel, vispet egg og pankomel i hver sine skåler.
- Dypp osten i denne rekkefølgen: hvetemel, egg, hvetemel, egg og til slutt pankomel.
- Friter halloumistengene på 150 °C til de er gylne. Legg dem over på kjøkkenpapir. for at fettet skal renne av.
Server halloumi fries med aîoli og eplechutney.
Halloumi kommer i fra Kypros og er en fast ost med en blanding av både får og geitemelk noen ganger inneholder den også kumelk. Den krever høy temperatur for å smelte så derfor er den ypperlig til å fritere.