Havrelapper med bær og yoghurt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Havrelapper er perfekt når du vil ha en sunn og god frokost, eller litt ekstra kos i matpakka til lunsjen eller på tur. Topp med friske bær, nøtter og vaniljeyoghurt. Smaker like godt kalde som varme!
Ingredienser
1 porsjoner
-
2 stk. egg -
0,5 ss honning -
2 dl lettkokte havregryn -
3 ss kesam mager, 1 % -
0,5 dl lettmelk -
1 ss smør til steking
Topping:
-
1 ss hakkede valnøttkjerner -
2 ss vaniljeyoghurt -
100 g friske bær
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene til lappene i en foodprosessor. Kjør til røren har en glatt konsistens og la den få svelle i 15 minutter før steking. Røren kan med fordel stå over natten.
2. Ha smør i en stekepanne på medium varme og stek i ca. 2 minutter på hver side til de er gylne.
Server havrelapper med hakkede valnøttkjerner, vaniljeyoghurt og friske bær.