Havremakroner
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Havre er sunt og egner seg til så mye mer enn grøt! Disse havremakronene ser kanskje litt unnselige ut, men de er fulle av smak og akkurat passe sprø. Havremakroner passer både på fatet med småkaker til jul og som ekstra energi på skituren.
Ingredienser
1 porsjoner
-
200 g smør -
125 g sukker -
125 g brunt sukker -
1 dl melk -
250 g hvetemel -
3 ts natron eller hornsalt -
250 g lettkokte havregryn
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker lyst og luftig. Bland inn melk, hvetemel og natron eller hornsalt. Bland inn havregryn og evt krydder.
- Bruk to teskjeer og plasser deigen som små topper på stekebrett med bakepapir.
- Stek havremakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 12-13 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
Du bør forresten prøve oppskriften vår på havrekjeks også! Nydelige kjeks som du kan spise med smør og ost.
Vil du ha litt mer smak på makronene, kan du krydre med litt nellik, kardemomme og/eller kanel. Du kan også blande inn litt rosiner eller korinter og hakkede mandler. Om du vil pynte dem enda mer, kan du dyppe den flate enden av havremakronene i smeltet mørk sjokolade. Oppbevar havremakronene i tett boks.