Hawaiiburger
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grillet huli-huli kylling fra Hawaii er herlige saker! Her er det marinerte kyllingkjøttet fylt i saftige hamburgerbrød, sammen med grillet ananas og en bønne- og ertesalat.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. kylling lårfilet
Marinade:
-
2,5 dl ananasjuice -
0,5 dl soyasaus -
1 dl brunt sukker -
1 dl ketchup -
0,5 dl kyllingkraft -
2 ts revet frisk ingefær -
2 båter revet hvitløk
Bønnesalat:
-
1 pk aspargesbønner -
200 g frosne erter -
skall og saft av
0,5 stk. sitron -
2 ss olivenolje -
1 pk reddikspirer
Tilbehør:
-
4 stk. hamburgerbrød -
0,5 stk. frisk ananas
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til marinaden. Sett 1/3 av marinaden til side, og legg lårfilet av kylling i resten av marinaden. Mariner kyllingen i minst 3 timer, eller over natten.
- Kok aspargesbønner til bønnesalat i en kjele med lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Ha i erter det siste minuttet av koketiden. Hell av kokevannet og skyll bønner og erter i iskaldt vann, da beholder de den fine grønnfargen.
- Bland forvellede bønner og erter med olje, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Bland inn spirer rett før servering.
- Grill kyllingen raskt på begge sider på direkte varme, legg den over på indirekte varme med lokk i omlag ti minutter. Pensle kyllingen mot slutten av grilltiden med sausen du satte til side før marineringen. Kyllingen kan også stekes på en stekeplate med bakepapir i stekeovnen i 12 minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
- Skrell ananas, og skjær i 5 mm tykke skiver. Grill ananasskivene på sterk varme i 5 minutter, snu flere ganger underveis.
- Varm hamburgerbrød. Skyll salat.
- Fyll de varme hamburgerbrødene med salatblad, marinert kylling, grillede ananasskiver og topp med bønne- og ertesalat. Server gjerne resten av sausen ved siden av.
Ønsker du å redusere saltinnholdet i denne retten kan du velge saltredusert soyasaus.