Indisk lammekorma
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i fløte og krydder til en deilig indisk lammegryte.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfritt grytekjøtt av lam -
0,5 stk. løk -
2 ss nøytral olje til steking -
3 ss tomatpuré -
3 dl matfløte eller kremfløte -
2,5 dl lammekraft
Marinade:
-
0,5 stk. løk -
3 båter hvitløk -
1 ts gurkemeie -
0,5 ts kajennepepper -
2 ts revet frisk ingefær -
2 ts korianderfrø -
2 ts malt spisskummen -
1 ts malt kardemomme -
1 ts garam masala -
0,5 dl nøytral olje
Til servering:
-
1 dl grovhakkede cashewnøtter -
0,5 dl ristede kokosflak -
0,5 potte frisk koriander
Slik gjør du
Server med ris og indisk brød.