Kanelboller med eple

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du kanelsnurren med det lille ekstra. Innimellom hver snurr gjemmer det seg lunt og deilig eplefyll - en perfekt smakskombinasjon! Topp nystekte boller med hjemmelaget karamellsaus og grovhakkede pekannøtter. 

Ingredienser

1  porsjoner

Deig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger
  • 75 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Eplefyll:

  • 3 stk. eple
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss smør

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts maisenna
  • 0,25 ts salt

Topping:

  • 20 g grovhakkede pecannøtter
  • 3 ss karamellsaus eller Dulce de leche

Slik gjør du

Topp nystekte kanelboller med grovhakkede pecannøtter og dryss over karamellsaus eller Dulce de leche.

bar