Kanelboller med eple
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har du kanelsnurren med det lille ekstra. Innimellom hver snurr gjemmer det seg lunt og deilig eplefyll - en perfekt smakskombinasjon! Topp nystekte boller med hjemmelaget karamellsaus og grovhakkede pekannøtter.
Ingredienser
1 porsjoner
Deig:
-
7,5 dl hvetemel -
0,5 dl sukker -
1 ts bakepulver -
0,5 ts salt -
1 stk. egg -
1 ts malt kardemomme -
1 ts malt kanel -
2 dl melk -
0,5 pk gjær for søte deiger -
75 g smør -
1 stk. egg til pensling
Eplefyll:
-
3 stk. eple -
2 ss brunt sukker -
1 ss smør
Kanelfyll:
-
100 g romtemperert smør -
4 ss brunt sukker -
2 ts malt kanel -
1 ts maisenna -
0,25 ts salt
Topping:
-
20 g grovhakkede pecannøtter -
3 ss karamellsaus eller Dulce de leche
Slik gjør du
Topp nystekte kanelboller med grovhakkede pecannøtter og dryss over karamellsaus eller Dulce de leche.