Kokte maiskolber
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fersk mais er en av høstens herligste goder. Om du kjøper dem i butikken eller har mulighet til å dra på selvplukk, er del lite som kan måle seg med å sette tennene i en nykokt, varm mais – på enkleste vis med smør, salt og pepper.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. maiskolbe -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
50 g smør
Slik gjør du
- Rens maisen ved å trekke av bladene og «silkehårene» som vokser rundt selve maiskolben. Noen liker å skjære av litt av topp og bunn, men det er ikke nødvendig.
- Finn fram en kjele som er stor nok til all maisen. Kok opp vann og legg i maiskolbene. Kok opp, senk varmen og la maisen trekke i 10-12 minutter.
- Server mais rykende varm og la hver person selv smøre på smør og drysse på salt og pepper.
Andre måter å servere maisen på: Med revet parmesan, med hvitløksmør, med finhakket chili, lime og koriander eller med røkt paprikapulver
Frysing av og tilberedning av fryst mais
Den beste måten å tilberede fryste maiskolber er å legge dem direkte i kokende vann.
- Rens ferske maiskolber og pakk dem i fryseposer før frysing.
- Ta opp maiskolbene fra fryseren. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og legg i de frosne maiskolbene.
- La vannet koke opp på nytt, skru ned temperaturen og la maiskolbene trekke i 16-18 minutter. Server som over.