Krydrede kjøttboller i tomatsaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.
Ingredienser
porsjoner
Kjøttboller:
-
400 g kyllingkjøttdeig -
1 ts salt -
0,5 stk. sjalottløk -
2 båter hvitløk -
2 ss griljermel -
1 ts malt koriander -
0,25 ts revet muskatnøtt -
1 ts malt spisskummen -
0,25 ts malt kanel -
1 stk. egg -
2 ss olivenolje til steking
Tomatsaus:
-
0,5 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
1 boks hermetiske tomater -
1 ss tomatpuré -
2 dl vann -
0,5 stk. hønsebuljongterning -
ca.
1 ts sukker -
0,25 ts kajennepepper
Slik gjør du
- Kna kjøttdeigen seig med salt. Finhakk løk og hvitløk, og bland inn i kjøttdeigen sammen med griljermel, malt koriander, revet muskatnøtt, malt spisskummen, malt kanel og egg.
- Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.
- Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann og hønsebuljong. Kok sausen i ca. 15 minutter. Smak til med sukker og kajennepepper, eventuelt litt salt.
- Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.
Du kan også lage kjempegode kjøttboller med svinekjøttdeig.