Kyllinglår med bønnesalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ferdigstekte kyllinglår fra butikken er et supert utgangspunkt for en rask middag. Med litt ekstra krydder på kjøttet og en spennende bønnesalat blir det fest midt i uka! 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Krydderblanding:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Basilikumdressing:

  • 1 potte liten frisk basilikum
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ts sitronsaft

Bønnesalat:

  • 1 boks bønnemiks av kokte bønner á 380 g
  • 100 g aspargesbønner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. reddik i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat
  • 0,5 pk alfalfaspirer

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til krydderblandingen i en tørr stekepanne og fres dem på middels varme, til de begynner å dufte. Knus alt krydderet i en morter.
  2. Pensle kyllinglårene med litt olje, og dryss på godt med krydderblanding. Legg lårene i en ildfast form og stek dem i stekeovn på 180 °C ca. 20 minutter (bruker du rå kyllinglår øker du steketiden til 25-30 minutter).
  3. Kjør basilikum og olje glatt med stavmikser. Tilsett rømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i isvann og kutt dem i grove biter.
  5. Rens gulrot, polkabete og fennikel. Skjær tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Anrett bønner og grønnsaker pent på et fat.

Server de stekte kyllinglårene med bønnesalat og basilikumdressing.