Kyllinglår med bønnesalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ferdigstekte kyllinglår fra butikken er et supert utgangspunkt for en rask middag. Med litt ekstra krydder på kjøttet og en spennende bønnesalat blir det fest midt i uka!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. grillet kyllinglår -
1 ss nøytral olje til pensling
Krydderblanding:
-
2 ss pistasjnøtter -
1 ss sesamfrø -
1 ss korianderfrø -
0,5 ts chiliflakes -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Basilikumdressing:
-
1 potte liten frisk basilikum -
2 ss nøytral olje -
1 beger lettrømme -
1 ts sitronsaft
Bønnesalat:
-
1 boks bønnemiks av kokte bønner á 380 g -
100 g aspargesbønner -
2 stk. gulrot -
1 stk. polkabete -
0,5 stk. fennikel -
4 stk. reddik i tynne skiver -
1 pk babyspinat -
0,5 pk alfalfaspirer
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene til krydderblandingen i en tørr stekepanne og fres dem på middels varme, til de begynner å dufte. Knus alt krydderet i en morter.
- Pensle kyllinglårene med litt olje, og dryss på godt med krydderblanding. Legg lårene i en ildfast form og stek dem i stekeovn på 180 °C ca. 20 minutter (bruker du rå kyllinglår øker du steketiden til 25-30 minutter).
- Kjør basilikum og olje glatt med stavmikser. Tilsett rømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i isvann og kutt dem i grove biter.
- Rens gulrot, polkabete og fennikel. Skjær tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Anrett bønner og grønnsaker pent på et fat.
Server de stekte kyllinglårene med bønnesalat og basilikumdressing.