Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kyllingspyd krydret med rosmarin! Grillspyd er perferkt når du ønsker at grillingen skal gå raskt og enkelt. Server med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. Saftig, friskt og fresht.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
1 ss tørket rosmarin -
1 ts svart pepper -
1 ss revet sitronskall -
1 ss flaksalt
salat:
-
250 g revet gulrot -
150 g revet rødbete -
1 pk babyspinat -
4 ss finhakket frisk mynte -
12 stk. tørket aprikos , delt i to -
4 ss gresskarkjerner
aïoli
-
50 g frisk basilikum -
2 dl rapsolje -
0,25 ts salt -
2 stk. eggeplomme -
1 båt revet hvitløk -
1 ts dijonsennep -
1-
2 ss sitronsaft -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll basilikum og tørk den lett. Kjør basilikum sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer, hvitløk og sennep. Spe forsiktig med basilikumsoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Skjær kyllingfilet i tykke strimler, tre strimlene på spyd. Bland sammen krydder i en liten skål og dryss på kyllingspydene.
- Bland sammen salat i en skål, eventuelt legg ingrediensene lagvis i et glass med lokk.
- Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu dem ofte.
Server krydrede kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli.