Laksesmørbrød med urtedressing
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag et deilig smørbrød av resten av fiskemiddagen. Noen salatblader, litt rømmedressing og et par skiver brød er alt som skal til for å gi restene nytt liv. En finfin smårett som kan serveres både til lunsj, middag og kvelds.
Ingredienser
2 porsjoner
-
3 ss lettrømme eller créme fraîche -
2 ss friske urter , for eksempel dill og persille -
1 ts sennep -
1 ts sukker -
2 skiver grovt brød -
200 g rester av kokt ørret eller annen fisk -
0,5 pose blandet babybladsalat -
2 ss rød lodderogn (kan utelates eller byttes ut med annen rogn) -
1 stilk frisk dill til pynt
Slik gjør du
- Bland sammen rømme, urter, sennep og sukker til en dressing. Smak til med litt salt og pepper.
- Rist brødet i brødrister eller i en stekepanne. Avkjøl.
- Fordel litt dressing og salat på brødskivene og legg fisken oppå. Legg en klatt lodderogn på toppen og pynt med litt friske urter. Server resten av dressingen ved siden av.
Har du sitron eller lime er det godt å presse noen dråper over fisken.
Det meste av kokt eller stekt fisk egner seg godt på smørbrød. Du kan også dele fisken i mindre biter og vende den inn i dressingen. Nydelig som fyll i doble sandwich eller i pitabrød.
Har du ikke løyrom eller annen rogn, kan du droppe det helt, eller kombinere fisken med hardkokt egg eller reker.