Lammebiff med glaserte grønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når høstmørket senker seg og kulda setter inn er det deilig å kose seg med noe ekstra godt. Norsk lammefilet eller mørbrad egnr seg utmerket til denne nydelige retten.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av lam , flatbiff eller mørbrad av lam -
3 ss smør -
2 ss nøytral olje
Glaserte grønnsaker:
-
2 stk. gulrot -
2 stk. persillerot -
2 stk. gulbete -
1 ss sukker
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i biffer på ca. 200 g. Krydre med salt og pepper.
- Varm en stekepanne og tilsett halvparten av smøret og litt olje. Brun biffene på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
- Skrell gulrot, persillerot og gulbete og kutt dem i jevnt store biter. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med resten av smøret til de får en fin, gyllen farge. Dryss over litt sukker og krydre med litt salt og pepper. Pynt eventuelt med frisk rosmarin.
Server med soppsmør og rørte tyttebær.
Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.