Lammeburger i pitabrød
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En digg burger av lammekjøtt er kosemat. Denne serveres enkelt i et pitabrød med en frisk coleslaw.
Ingredienser
porsjoner
Lammeburger:
-
1 kg kjøttdeig av lam -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 ss spisskummenfrø -
1 ts kvernet pepper -
0,5 stk. sitron -
2 ts salt -
1 ss frisk mynte (kan sløyfes) -
1 dl melk -
2 ss olivenolje -
6 stk. pitabrød -
0,5 potte frisk koriander (kan sløyfes) -
6 blader crispisalat
Coleslaw:
-
0,25 stk. hodekål -
1 stk. gulrot -
1 stk. rødløk -
2 stk. eple -
1,5 dl majones -
0,5 dl lettrømme -
1 ss sitronsaft -
1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Ha lammekjøttdeigen i en bolle. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt. Finkutt løk og hvitløk og riv sitronskall. Bland dette inn i kjøttdeigen. Bland inn melken helt til slutt. La så deigen hvile i romtemperatur.
- Kutt fine tynne strimler av kål, gulrot, rødløk og eple. Bland sammen resten av ingrediensene
- Del lammekjøttdeigen i seks biter og lag burgerform på dem. Her er det fint hvis de blir ekstra flate siden de kommer til å trekke seg litt sammen ca. 1,5 cm. Stek burgere i en stekepanne med olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
- Stek pitabrødene som anvist på pakken. Fyll dem med salat, lammeburger, coleslaw og grovhakket koriander.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.