Lammeburger med sopp og tyttebærrømme
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig burger vekker alltid begeistring, og behøver slett ikke å være laget av storfekjøtt. Kjøttdeig av lam er en glimrende råvare som godt kan brukes til mer enn lammeboller og moussaka! Om høsten bugner det også av både sopp og bær i skogen, og alt kommer til nytte her.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g kjøttdeig av lam -
2 ts salt -
1 ss finhakket frisk timian -
1 ts malt pepper -
smør
2 ss nøytral olje -
100 g fersk sopp , gjerne kantareller -
4 stk. brioche hamburgerbrød -
1 stk. eple -
2 dl lettrømme -
2 ss tyttebærsyltetøy -
100 g frisk spinat -
4 kvister frisk timian (kan sløyfes) -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.