Lammeskav i lefse
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammeskav egner seg utmerket i denne retten som er inspirert av gresk gyros. Deilige smaker pakket i tynne, ferske hvetelefser. Server med en enkel yoghurtdressing og tomatsalat.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g lammeskav -
0,5 stk. rødløk -
4 båter hvitløk -
1 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ts tørket oregano -
2 ss rødvinseddik
Tomatsalat:
-
2 stk. tomat -
0,5 stk. agurk -
0,5 stk. rødløk -
1 ss rødvinseddik -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 pose blandet babybladsalat
-
4 stk. hvetelefse
Slik gjør du
- Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
- Varm en stekepanne med olje og stek lammeskav, løk og hvitløk til kjøttet er stekt og løken begynner å bli myk. Krydre med salt, pepper og oregano og hell i rødvinseddik. Sett til side og hold varmt.
- Finhakk tomat, agurk og løk og bland i en bolle med eddik, olje, salt og pepper.
- Varm lefsene raskt i en tørr stekepanne.
- Fyll lefsene med salat, lammeskav og yoghurtdressing.
Lefsene kan godt erstattes av potetlomper eller potetlefser, tortillalefser eller pitabrød.