Lammeskav i lefse

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammeskav egner seg utmerket i denne retten som er inspirert av gresk gyros. Deilige smaker pakket i tynne, ferske hvetelefser. Server med en enkel yoghurtdressing og tomatsalat. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lammeskav
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss rødvinseddik

Tomatsalat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 4 stk. hvetelefse

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek lammeskav, løk og hvitløk til kjøttet er stekt og løken begynner å bli myk. Krydre med salt, pepper og oregano og hell i rødvinseddik. Sett til side og hold varmt.
  3. Finhakk tomat, agurk og løk og bland i en bolle med eddik, olje, salt og pepper.
  4. Varm lefsene raskt i en tørr stekepanne.
  5. Fyll lefsene med salat, lammeskav og yoghurtdressing.

 

Lefsene kan godt erstattes av potetlomper eller potetlefser, tortillalefser eller pitabrød.