Lasagne med kyllingkjøttdeig
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kyllingkjøttdeig kan brukes på samme måte som tradisjonell kjøttdeig, som her i denne lasagnen. Server med salat og eventuelt brød.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. lasagneplater -
2 dl hvitost
Kjøttsaus:
-
400 g kyllingkjøttdeig -
1 stk. løk -
2 ss nøytral olje -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
ca.
1 dl vann -
0,5 stk. hønsebuljongterning -
1 ts tørket oregano -
evt.
1 ts sukker
Ostesaus:
-
2 ss smør -
4 ss hvetemel -
8 dl melk -
6 ss revet parmesan eller annen ost -
ca.
0,75 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 krm revet muskatnøtt
Slik gjør du
-
Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side.
-
Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn.
-
Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.
- Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.
- Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt.
- Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).
Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.