Lun salat med blodpudding, epler og linser
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Blodpudding i salaten, sa du? Ja, hvorfor ikke? Blodpudding er næringsrikt og har masse smak, og om du er opptatt av å bruke alle deler av dyret, er denne salaten et bra sted å starte.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g puylinser eller belugalinser -
2 stk. eple -
2 stk. sjalottløk -
2 ss smør -
50 g valnøttkjerner -
400 g blodpudding -
2 stk. endivesalat -
100 g blandet babybladsalat -
2 ss hakket bladpersille
Dressing
-
1 ss honning -
1 ss grov dijonsennep -
2 ss eplecidereddik -
5 ss olivenolje eller rapsolje
Slik gjør du
- Kok linsene i lettsaltet vann i ca. 10 minuter, eller til de er møre. Hell av kokevannet og hold de varme.
- Skjær eple i båter og sjalottløk i ringer.
- Varm en stekepanne med litt smør og legg i eplebåtene og løken. Dryss over litt sukker og stek til alt begynner å bli gyllent.
- Del blodpuddingen i staver og stek dem i litt smør til de blir sprø på alle kanter.
- Bland sammen honning, sennep, eddik og olje til dressingen. Smak til med litt salt og pepper.
- Bland salaten med litt av dressingen og fordel på tallerkener.
- Bland linsene med hakket persille og smak til med litt dressing. Fordel linsene på tallerkenene og legg blodpudding, valnøtter, stekte epler og løk over. Server resten av dressingen ved siden av.