Mangosorbet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Søt, syrlig, frisk, myk og aromatisk - mangosorbet er en isfavoritt for mange! Og den er enkel å lage, enten med moden mango eller med puré av mango på boks.
Ingredienser
porsjoner
-
450 g mangopuré -
saft av
0,5 stk. lime -
2 ss vann -
2 ss sukker -
0,25 ts salt
Slik gjør du
- Bland mangopuré med limesaft, sukker, vann og salt. Juster smakene til du er fornøyd.
- Kjør blandingen i ismaskin til den tykner, ca. 20 minutter.
- Hell sorbeten i en form og plasser den i fryseren i minst 4 timer.
- La sorbeten tempereres i kjøleskap i ca. 20 minutter før servering.
Vi har pyntet vår mangosorbet med skiver av moden mango og svarte sesamfrø, men her er det bare å bruke fantasien.
Er du glad i mango? Da bør du absolutt prøve vår nydelige mangopudding også!
Har du ikke ismaskin, kan du fryse sorbeten i en vid bolle. Rør godt i den hver halvtime til den er fryst. Da knuser du iskrystallene som danner segunder frysing, og sorbeten blir nesten like bra som i maskin.