Marinert svin indrefilet med couscoussalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Svin indrefilet er et magert, godt og mildt kjøtt, og egner seg perfekt til grilling. Kjøttet kan kombineres med de fleste andre smaker, og er derfor supert å marinere.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g indrefilet av svin
Marinade:
-
2 ss olivenolje -
2 ss soyasaus -
saften av
1 stk. sitron -
2 ts chilipulver -
4 ts paprikapulver -
2 båter hvitløk
Couscoussalat:
-
3 dl grønnsakbuljong (utblandet) -
1 ss smør -
1 bunt vårløk -
3 dl couscous -
1 bunt frisk grønn asparges -
2 stk. snackpaprika (spiss paprika) -
1 ss olivenolje -
2 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
- Renskjær fileten for hinner. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time, men gjerne over natten.
- Kok opp grønnsakkraften, tilsett smør og la det smelte. Ha i couscous, og rør godt om. Trekk kjelen av platen og ha på lokk.
- Skyll vårløk. Kutt vekk den nederste delen på aspargesene og skrell dem. Legg paprika, asparges og vårløk på grillen og la dem få en fin farge. Paprika tar lengst tid, så legg den på litt før de andre grønnsakene.
- Grovhakk grønnsakene når de er ferdig grillet og bland dem inn i couscousen sammen med olivenolje. Bland inn finhakket bladpersille og timian.
- Del sitron i to og legg dem på grillen til de er nesten brente.
- Legg svinefilet på grillen og stek til den har fått en fin grillskorpe på alle sider. Legg fileten over på indirekte sone og legg over lokk. La kjøttet steke videre i ca. 15.minutter eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 °C for medium stekt.
- La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Server grillet svinefilet med couscoussalat. Klem litt av sitronsaften over både kjøttet og salaten.