Marokkansk gryte med kje
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. Denne retten fra Marokko lages tradisjonelt i en tagine, en variant av leirgryte.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg benfritt kjekjøtt -
2 stk. rødløk -
4 båter hakket hvitløk -
4 ss olivenolje -
2 bokser hermetiske tomater -
5 dl kyllingbuljong (utblandet) -
8 stk. potet -
2 ss marokkansk krydderblanding (se egen oppskrift) -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss hakket bladpersille -
2 ss frisk mynte
Slik gjør du
- Del kjekjøttet i biter på ca 4x4 cm.
- Skrell løk og del den i biter.
- Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun kjøttet godt på alle sider. Ha det over i en gryte.
- Tilsett resten av oljen og fres løk til den begynner å få farge. Ha den over i gryten med kjøttet. Kok ut pannen med litt vann og hell det i gryten.
- Tilsett hakkede tomater, buljong og krydder. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i 1 time.
- Skjær potetene i biter og ha dem i gryten. La alt koke videre i ca. 1 time til, til potetene er myke og kjøttet er helt mørt.
- Smak til med salt og pepper og dryss over hakket mynte og persille ved servering.
Server med couscous eller brød.
Marokkansk krydderblanding (Ras el hanout):
1 ts malt spisskummen
1 ts malt ingefær
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
½ ts malt gurkemeie
¼ ts malt koriander
½ ts malt kajenne
½ ts malt allehånde
¼ ts malt nellik
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
Bland alle krydderne godt i en skål. Oppbevar i et tett glass.