Marokkansk gryte med kje

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. Denne retten fra Marokko lages tradisjonelt i en tagine, en variant av leirgryte.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt kjekjøtt
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 8 stk. potet
  • 2 ss marokkansk krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Del kjekjøttet i biter på ca 4x4 cm.
  2. Skrell løk og del den i biter.
  3. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun kjøttet godt på alle sider. Ha det over i en gryte.
  4. Tilsett resten av oljen og fres løk til den begynner å få farge. Ha den over i gryten med kjøttet. Kok ut pannen med litt vann og hell det i gryten.
  5. Tilsett hakkede tomater, buljong og krydder. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i 1 time.
  6. Skjær potetene i biter og ha dem i gryten. La alt koke videre i ca. 1 time til, til potetene er myke og kjøttet er helt mørt.
  7. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket mynte og persille ved servering.

Server med couscous eller brød.

Marokkansk krydderblanding (Ras el hanout):
1 ts malt spisskummen
1 ts malt ingefær
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
½ ts malt gurkemeie
¼ ts malt koriander
½ ts malt kajenne
½ ts malt allehånde
¼ ts malt nellik
1 ts salt
1 ts kvernet pepper

Bland alle krydderne godt i en skål. Oppbevar i et tett glass.