Marshmallows

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Alle liker marshmallows, men ingen lager dem selv. Følger du denne oppskriften sitter du igjen med en julegave som kommer å gjøre folk glade. Perfekt til barn som venter på den store pakken underst i haugen – eller til romjulsbål i skogen.

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 stk

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis

Med sjokoladesmak:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 30 g kakaopulver

Med bringebærsmak:

  • 200 g frosne bringebær

Slik gjør du

1. Legg gelatinplater i bløt i rikelig med kaldt vann.

2. Kok opp sukker, glukose og vann til 121 °C.

Sjekk at termometeret du bruker tåler høy varme, eller bruk et sukkertermometer.

3. Pisk eggehviter lett sammen i en miksebolle. Når sukkerlaken er klar, øk hastigheten på mikseren og hell laken forsiktig i bollen. Unngå å få harde sukkerklumper i marengsen ved å helle blandingen langs kanten av miksebollen. Pisk til du får en tykk marengskonsistens.

4. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele. Sil smeltet gelatin over i marengsen og pisk lett sammen.

Lag gjerne marshmallowsen med sjokolade- eller bringebærsmak. Sjokolademarshmallows: Smelt sjokolade i en bolle over en kjele med kokende vann (vannbad). Rør inn kakaopulver og bland dette sammen med den smeltede gelatinen. Hell blandingen i den varme marengsen og pisk det hele godt sammen. Bringebærmarshmallows: Tin bringebær, og lag puré ved hjelp av en stavmikser. Sil puréen og varm den forsiktig opp. Smelt gelatinen i puréen og sil det hele over i den varme marengsen.

5. Ha marshmallowsmassen over i former (bruk gjerne bakepapirkledde brødformer). Sett formene kjølig.

6. Bland sammen potetmel og melis. Når marshmallowsen er stiv, kutt den i biter på ca. 4x4x4, og rull den i blandingen.

Oppbevar marshmallows i en lufttett boks.