Marshmallows
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Alle liker marshmallows, men ingen lager dem selv. Følger du denne oppskriften sitter du igjen med en julegave som kommer å gjøre folk glade. Perfekt til barn som venter på den store pakken underst i haugen – eller til romjulsbål i skogen.
Ingredienser
Gir ca. 24 stk
-
10 stk. gelatinplater -
450 g sukker -
50 g glukose -
75 g vann -
120 g eggehvite
-
1 ss potetmel -
1 ss melis
Med sjokoladesmak:
-
100 g mørk sjokolade, 70% kakao -
30 g kakaopulver
Med bringebærsmak:
-
200 g frosne bringebær
Slik gjør du
1. Legg gelatinplater i bløt i rikelig med kaldt vann.
2. Kok opp sukker, glukose og vann til 121 °C.
3. Pisk eggehviter lett sammen i en miksebolle. Når sukkerlaken er klar, øk hastigheten på mikseren og hell laken forsiktig i bollen. Unngå å få harde sukkerklumper i marengsen ved å helle blandingen langs kanten av miksebollen. Pisk til du får en tykk marengskonsistens.
4. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele. Sil smeltet gelatin over i marengsen og pisk lett sammen.
5. Ha marshmallowsmassen over i former (bruk gjerne bakepapirkledde brødformer). Sett formene kjølig.
6. Bland sammen potetmel og melis. Når marshmallowsen er stiv, kutt den i biter på ca. 4x4x4, og rull den i blandingen.