MemphisKylling - smørbakte overlår
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbecue i Memphis, Tennessee.
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. kylling overlår -
3 ss rub-a-dub (krydderblanding) -
250 g usaltet smør -
12 ss Teigens bbq-saus
Slik gjør du
- Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
- Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
- Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
- Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
- Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
- Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.