Meksikansk salsa
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En herlig salsa av friske tomater og røkt chili som perfekt tilbehør til sommerens grillmåltider, eller gi fredagstacoen løft til et nytt nivå.
Ingredienser
4 porsjoner
-
3 stk. tørket chipotle chili -
10 stk. tomat -
2 dl vann -
2 ss sukker -
2 ss eplecidereddik -
2 ts salt
Slik gjør du
- Legg chipotle chili i en kjele og hell på litt vann. Kok opp, senk varmen og la den trekke i ca 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl til de kan håndteres. Kutt i grove biter. Fjern frøene om du ønsker en litt mildere saus.
- Skyll tomatene og del dem i to. Varm en stekepanne og stek tomatene med snittsiden ned til de er helt svarte. Hell i vann og kok kraftig i 2 minutter.
- Hell tomatblandingen i en kjele og tilsett de grovkuttede chipotlene. Bruk en stavmikser til sausen er helt glatt. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke i ca 20 minutter eller til den tykner.
- Smak til med sukker, eplesidereddik og salt.
- Oppbevar sausen i tett glass i kjøleskapet. Sausen er holdbar i ca 10 dager.
Chipotle er en røkt og tørket chili som fås i velassorterte matbutikker, helsekostbutikker eller spesialbutikker.
Velg tomater av god kvalitet og med mye smak for et ekstra vellykket resultat.