Moules frites - blåskjell med pommes frites
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Moules frites er en klassisk og tradisjonell måte å servere blåskjell på, med røtter i Belgia og nordkysten av Frankrike. En gang var det fattigmannskost, i dag dampede blåskjell med pommes frites elsket restaurantmat som du veldig enkelt lager hjemme.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg friske blåskjell -
2 stk. sjalottløk -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 ss smør -
2 stilker frisk timian -
1 stk. laurbærblad -
2,5 dl tørr hvitvin -
2 ss bladpersille -
1 pose pommes frites á 800 g
Slik gjør du
Server skjellene rykende varme med pommes frites ved siden av. En god majones eller aïoli hører med. Og ekstra stas er det med hjemmelaget pommes frites eller ovnsstekte potetbåter.