Muhammara paprikadip fra Syria
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bli kjent med muhammara - den aromatiske og spennende paprikadippen fra Aleppo i Syria! Den overraskende kominasjonen av grillet søtpaprika og hakkede valnøtter smakt til med granateplesirup er uimotståelig og utrolig lett å bli hekta på.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. snackpaprika (spiss paprika) eller vanlig paprika -
1 båt hvitløk -
ca.
1 ss granateplesirup -
1 ss sitronsaft -
1 ts malt spisskummen -
1 ts chiliflakes eller malt chili etter smak -
2 ss olivenolje -
40 g valnøttkjerner -
ca.
1 dl hakket bladpersille
Slik gjør du
Server muhammara med ferskt brød eller pitabrød, eller la den være en av flere mezeretter. Muhammara smaker også nydelig på nykokte, varme maiskolber.