Pai med stikkelsbær og marengs

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stikkelsbærpai med marengs gir en perfekt balanse mellom det søte og det syrlige. Paiene kan også forstekes og fylles med stikkelsbærsyltetøy.

Ingredienser

12  porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rensede stikkelsbær
  • 0,5 dl vann
  • 400 g sukker

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 85 g sukker

Slik gjør du

1. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor. Tilsett eggeplommer og vann. Kjør til deigen er fast. Pakk den inn og legg den kaldt i 20 minutter.

2. Kok opp stikkelsbær og vann på middels varme, og kok i ca. 8 minutter avhengig av størrelse på bærene. Del eventuelt de største. Tilsett sukker og rør til sukkeret er løst opp. Sett til side.

3. Kjevle ut deigen og kle de 10 porsjonsformene, eveltuelt 1 stor. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formene kaldt i 10 minutter. 

4. Fyll formene med stikkelsbær ¾ fulle. Stek paiene på 200 °C i ca. 25 minutter. 

5. Pisk eggehvite halvt stiv og tilsett sukker under fortsatt pisking til seig marengs. Ha en klatt marens på hver stikkelsbærpai og brenn av med en créme brûlée brenner.

Paiene kan også forstekes og fylles med stikkelsbærsyltetøy. De kan lages med de frukter og bær du ønsker. Bare fantasien setter grenser!