Pizza med BBQ kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med saftig bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõs og frisk koriander! Hot og godt!
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
3 dl lunkent vann -
0,5 pk fersk gjær -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
7 dl hvetemel
Pizzatopping:
-
6 ss pizzasaus , eventuelt hvit pizzasaus -
300 g revet hvitost -
2 stk. ferdigstekt kyllingfilet -
1 dl bbq-saus -
4 stk. frisk sjampinjong -
1 stk. rødløk -
2 stk. jalapeño -
0,5 potte frisk koriander -
2 ss ristede sesamfrø
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller prøv Teigens bbq-saus. Skjær kyllingfilet i skiver om nødvendig, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
- Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på kylling, sjampinjong og rødløk.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.