Pizza med kyllingkjøttdeig
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Enten med ferdig pizzabunn eller hjemmelaget pizzadeig kan du lage deg en digg kyllingpizza, toppet med friske asparges, erter og sitron. Det er knallgodt til fredagskvelden det!
Ingredienser
porsjoner
-
300 g kyllingkjøttdeig -
1 ss nøytral olje eller margarin til steking -
1 båt finhakket hvitløk -
0,25 ts grovt chilikrydder -
1 stk. ferdig pizzadeig (rå), langpanne
Topping:
-
1 glass pizzasaus -
3 dl revet hvitost -
2 blader grønnkål -
0,5 ss nøytral olje -
5 stk. frisk grønn asparges -
1 dl frosne erter -
1 stk. sitron i skiver (kan sløyfes) -
1 pk pinjekjerner (á 50 g )
Slik gjør du
- Stek kyllingkjøttdeig i en varm stekepanne med olje eller margarin til kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Ha i revet hvitløk og chilikrydder. Smak eventuelt til med salt og pepper.
- Rull ut pizzadeigen, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett, smør på pizzasaus og dryss over revet ost.
Har du ekstra tid - lag gjerne pizzadeigen selv.
- Fordel den stekte kjøttdeigen utover pizzabunnen.
4. Riv grønnkål i mindre biter. Ha noen dråper olje på grønnkålen og vend det raskt sammen før du legger kålen på pizzabunnen.
5. Del asparges i to, sitron i tynne, tynne skiver. Legg asparges, erter og sitronskiver på pizzabunnen. Dryss pinjekjerner over.
Skjær gjerne av det gule skallet og den hvite hinnen på sitronen før du skjærer den i tynne skiver - om du ønsker en mindre bitter smak.
6. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek pizzaen på 220 °C i 12-15 minutter.
Dryss gjerne litt ekstra chilikrydder over før servering om du liker det litt hot.