Pizza med posjert egg og asparges
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Vil du ha en ny og spennende topping - prøv pizza med posjert egg, asparges og hollandaise!
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
1,5 dl lunkent vann -
0,25 pk fersk gjær -
1 ss nøytral olje -
0,25 ts salt -
3,5 dl hvetemel
Posjert egg:
-
4 stk. egg -
ca.
1 l vann -
4 ss eddik, 7 % -
0,5 ts salt
Pizzatopping:
-
2 dl revet hvitost -
10 stk. frisk grønn asparges -
4 stk. egg -
2 dl hollandaisesaus -
4 stilker frisk timian -
0,5 ts chiliflakes
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Posjer egg. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
- Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen.
Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
- La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
- Bruk en ferdig saus eller lag hollandaisen selv.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to om du ønsker små pizza. Hvis ikke, kjevle hele deigen ut på en melet overflate.
- Forstek bunnen(e) på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll, og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. Pizzaenbunnen skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Når bunnen(e) er forstekt, legg på fyll. Dryss på revet ost, legg på frisk grønn asparges og noen stilker frisk timian.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med de posjerte eggene, hollandaisesaus, nykvernet pepper og noen chiliflak.