Pizzapannekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server nystekt pizzapannekake med rucculasalat og biter av speke- eller parmaskinke på toppen. Hvitløksrømme og søt chilisaus smaker deilig til.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 dl grovbakstmel
  • 7,5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 2 dl revet parmesan
  • 6 stk. rød cherrytomat i skiver
  • ca. 1 dl sorte oliven
  • 1 ts tørket oregano

Tilbehør:

  • 1 dl ruccula
  • 3 skiver spekeskinke eller parmaskinke
  • ca. 1 dl søt chilisaus
  • 1 dl lettrømme , gjerne smakt til med hvitløk

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle. Hell i halvparten av melken og visp det sammen til en glatt røre. Spe med resten av melken. Visp inn egg og salt. La røren svelle i 20 minutter.
  2. Fyll røren i en bakepapirkledd langpanne, 20 x 40 cm, og dryss over parmesan. Stek kaken litt under midten i ovnen ved 225 ° C i ca. 10 minutter, til overflaten er stivnet.
  3. Ta pannen ut og legg på tomater og sorte oliven, fetaost og dryss over oregano. Stek kaken videre i ca. 15-20 minutter.

Server pizzapannekaken nystekt, legg på litt rucculasalat og biter av speke- eller parmaskinke på toppen. Hvitløksrømme og søt chilisaus smaker deilig til.