Plankebiff av elg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Plankebiff av elg lages i utgangspunktet av en stor biff som stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter. Vi har laget en variant av denne og serverer plankebiffen med bakt potet.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer -
1 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin til steking
-
4 stk. bakepotet -
100 g kryddersmør
trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer
Slik gjør du
1. Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 °C i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).
2. Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.
3. Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt.
4. Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en salat.
Du kan også bruke ytrefilet av hjort.