Pølser med mais- og chilisalsa
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Enkel og rask kosemiddag? Lag snadderpølser med mais- og chilisalsa. Har du litt bedre tid, lag pølsene selv og server med nygrillet focacciabrød.
Ingredienser
-
8 stk. chilipølse eller krydderpølse -
8 stk. lompe
Mais- og chilisalsa:
-
0,5 potte frisk koriander -
1 dl nøytral olje -
2 stk. hermetiske maiskolber -
4 stk. vårløk -
1 stk. grønn chili eller jalapenõ -
saft av
1 stk. lime -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser eller en liten foodprosessor til en jevn og fin urteolje.
2. Skjær maiskornene av kolben, snitt vårløk i tynne skiver og finhakk chili/jalapeño. Ha alt i en bolle, og hell over korianderoljen.
3. Smak til med limesaft, salt og pepper.
4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Del pølsene i to og tre dem på grillspyd eller legg pølsene rett på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.
Server de grillede snadderpølsene med mais- og chilisalsa. Nan brød, lefser eller grillet focaccia smaker også godt til.
Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.