Pølser med mais- og chilisalsa

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkel og rask kosemiddag? Lag snadderpølser med mais- og chilisalsa. Har du litt bedre tid, lag pølsene selv og server med nygrillet focacciabrød. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. chilipølse eller krydderpølse
  • 8 stk. lompe

Mais- og chilisalsa:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili eller jalapenõ
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser eller en liten foodprosessor til en jevn og fin urteolje. 

2. Skjær maiskornene av kolben, snitt vårløk i tynne skiver og finhakk chili/jalapeño. Ha alt i en bolle, og hell over korianderoljen.

Griller du maiskolbene før du skjærer av maiskornene blir salsaen enda bedre!

3. Smak til med limesaft, salt og pepper. 

4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Del pølsene i to og tre dem på grillspyd eller legg pølsene rett på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.

Server de grillede snadderpølsene med mais- og chilisalsa. Nan brød, lefser eller grillet focaccia smaker også godt til.  

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.