Potetsalat med oljedressing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potetsalat er nestenalles favoritt som ledsager til grillmat, og har etterhvert også blitt en yndet gjest også på tapasbordet. Potetsalat med reddiker og gressløk bringer også frem smaken av sommer og sol.

Potetsalat er nesten alles favoritt som ledsager til grillmat, og har etterhvert også blitt en yndet gjest også på tapasbordet. Potetsalat med reddiker og gressløk bringer også frem smaken av sommer og sol.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kokt potet
  • 3 stk. finsnittet vårløk
  • 1 pk reddik
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Olje- og eddikdressing:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1.       Skjær kokte poteter i store biter

2.       Skjær reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk.

3.       Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. Vend alt godt sammen, og juster eventuelt smaken med litt ekstra salt og pepper.

Server potetsalaten som tilbehør til grillmaten din eller som en del av tapasbordet.

  1. Skjær kokte poteter i store biter
  2. Skjær reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. Vend alt godt sammen, og juster eventuelt smaken med litt ekstra salt og pepper. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server potetsalaten som tilbehør til grillmaten din eller som en del av tapasbordet.