Reinsdyrburger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en nydelig burger med smak av vidda, snøfrisk og stekt løk!

Ingredienser

4  porsjoner

Reinsdyrburger:

  • 800 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 2 stk. løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 salt
  • 1 pk snøfrisk med gressløk
  • 2 stk. eple
  • 4 stilker svartkål
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts olivenolje
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Finhakk løk, og stek den sammen med olivenolje til løken begynner og få en gyllen farge. Tilsett sukker og stek videre i noen minutter. Smak til med eddik og salt.
  3. Del opp kjøttdeigen til passe store burgeremner. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  4. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Vask svartkålen godt og fjern stilkene. Gni bladene inn med litt olivenolje og salt.
  6. Varm hamburgerbrødene i ovnen eller i en stekepanne.
  7. Bre snøfrisk på burgerbrødene, og legg på svartkål, burger, epleskiver og stekt løk.

Server gjerne med søtpotetchips,  fritert potetskall  eller potetstrips.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.