Reker med urtemajones
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg reker
Urtemajones:
-
1 dl majones -
1 dl matyoghurt eller gresk yoghurt -
1 båt revet hvitløk -
4 ss finhakket frisk kruspersille -
3 ss finsnittet frisk gressløk -
2 ss finhakket frisk estragon -
4 skiver surdeigsbrød -
1 stk. lime
Slik gjør du
- Rens reker og sett dem kaldt til de skal brukes.
- Bland majones, yoghurt og hvitløk i en skål.
- Fjern grove stilker fra urtene og finhakk eller mos dem til puré med en stavmikser / hurtigmikser.
- Bland urtene med majonesblandingen. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt også litt limesaft.
- Rist brødskiver og legg dem på hver sin tallerken.
- Tørk rekene godt og vend dem inn i majonesen.
- Topp hver skive med en raus skje reker og pynt med blader av frisk estragon. Skjær lime i båter og legg på tallerkenen. Du kan også legge litt salat på brødskivene før du legger på rekene dersom du ønsker.